21 / 05 / 2022


Cămătar trimis în spatele gratiilor

* în urma celor 16 percheziţii domiciliare efectuate marţi de către poliţişti la persoane bănuite de furturi din locuinţe, înşelăciuni…

De redactia , in Actualitate , at 26/09/2020

* în urma celor 16 percheziţii domiciliare efectuate marţi de către poliţişti la persoane bănuite de furturi din locuinţe, înşelăciuni şi camătărie, un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile * din 2019 şi până în prezent, acesta ar fi comis un furt din locuinţă, 11 infracţiuni de cămătărie, 8 înşelăciuni privind asigurările şi 8 infracţiuni de fals în înscrisuri

Brăilean specializat în infracţiuni de cămătărie, înşelăciune şi fals, trimis la arest. Cămătarul, în vârstă de 42 de ani, a fost depistat de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate în această săptămână. Bărbatul a fost reţinut şi dus apoi în faţa instanţei cu propunere de arestare, măsura fiind admisă.
Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de către poliţiştii brăileni marţi, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furturi din locuinţe, înşelăciuni şi camătărie, un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. “La data de 22 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au efectuat 16 percheziţii domiciliare, în Brăila şi Galaţi, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, înşelăciuni privind societăţi de asigurare şi cămătărie. În urma activităţilor desfăşurate, un bărbat din municipiul Brăila a fost reţinut pentru 24 de ore. În perioada 2019 – prezent, acesta ar fi comis un furt din locuinţă, 11 infracţiuni de cămătărie, 8 infracţiuni de înşelăciune privind asigurările şi 8 infracţiuni de fals material în înscrisuri sub semnătură privată”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
În cursul zilei de miercuri, suspectul a fost prezentat instanţei de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea preventivă a brăileanului pentru 30 de zile, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila. “Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpatului N.E., pentru săvârşirea infracţiunilor de – furt calificat (faptă din 06.02.2020); înşelăciune în formă continuată (8 acte materiale, în perioada ianuarie 2019-septembrie 2020); fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (8 acte materiale, în perioada ianuarie 2019-septembrie 2020); camătă (perioada 2019 – septembrie 2020), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.09.2020 până la data de 22.10.2020 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila la şedinţa din 23 septembrie şi postată pe site-un instanţei.
Bărbatul a fost adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila de către poliţişti, iar reporterii au reuşit să îl prindă în câteva fotografii.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: