16 / 01 / 2022


Călătoriile în Europa, doar cu a treia doză de vaccin? – ce reguli se pregătesc la nivelul UE

Regulile s-ar putea înăspri pentru cei care plănuiesc să călătorească de sărbători. Uniunea Europeană ia în calcul solicitarea dozei a…

De redactia , in Internațional , at 26/11/2021

Regulile s-ar putea înăspri pentru cei care plănuiesc să călătorească de sărbători. Uniunea Europeană ia în calcul solicitarea dozei a treia, numită „booster” pentru o vacanță fără restricții.

În unele state membre, hotelurile cer deja doza booster pentru a permite cazarea, în altele este aproape imposibil să intrați fără certificatul verde.
Există și țări care solicită atât certificatul verde, cât și un test negativ. Din această cauză, pe aeroportul Otopeni două firme de profil se ceartă pentru pasagerii care au nevoie de un test Covid.
Creșterea îmbolnăvirilor în Europa ar putea schimba reglementările de călătorie. Comisia Europeană lucrează la o actualizare a certificatului Covid. A treia doză ar putea fi obligatorie pentru prelungirea valabilității documentului. Decizia ar urma să fie anunțată în câteva zile de comisarul european pentru sănătate.
În Cehia, de pildă, anumite hoteluri cer deja dovada dozei booster, altfel pot refuza cazarea.
Certificatul pentru a treia doză poate fi eliberat online pentru cetățenii români, pe certificat-covid.gov.ro unde titularii trebuie să solicite generarea unui act nou, la zece zile de la vaccinare.
De pildă, în acest moment, în Franța nu se poate intra fără certificat verde. Sunt primiți în anumite condiții doar cei care vin pentru o intervenție chirurgicală ori studii.
În Belgia, unii pasageri ar putea fi contactați înainte de călătorie și li s-ar putea solicita un test Covid, chiar dacă au certificatul verde.
Dacă au suspiciuni, și autoritățile din Spania îi pot obliga pe călători să se testeze la sosire.
Austria și Italia cer certificatul verde sau testul.
În Germania, cine nu are certificatul verde și se testează va sta în carantină.
Autoritățile cred că românii vor avea nevoie de teste pentru că unele țări, cum ar fi Bulgaria, Rusia, ori statele arabe fie nu recunosc certificatul verde, fie vor testare plus certificat verde.
sursa: ProTV

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: