28 / 01 / 2022


București, ales să găzduiască noul Centru European pentru Securitate Cibernetică ~ InfoPrut

București este orașul care va găzdui noul Centru European pentru Securitate Cibernetică, demers catalogat drept „succes diplomatic excepțional”, de către…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 13/12/2020

București este orașul care va găzdui noul Centru European pentru Securitate Cibernetică, demers catalogat drept „succes diplomatic excepțional”, de către președintele Klaus Iohannis, notează Digi24.ro.

București a fost ales în urma unui vot, dintr-o listă de șapte orașe pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și orașul spaniol Leon. În finală au intrat Capitala României și cea a Belgiei, iar în final Bucureștiul a câștigat cu 15 voturi la 12.
Principala activitate a centrului va fi gestionarea fondurilor pentru securitate cibernetică din bugetele de cercetare ale UE. Este vorba despre sume de ordinul miliardelor de euro și se așteaptă ca acest centru să crească reputația României.
„Acest centru va fi principalul organism de execuție pentru resursele financiare ale Uniunii dedicate securității cibernetice în cadrul programului Europa Digitală și Orizont Europa și va sprijini securitatea cibernetică de-a lungul întregului lanț valoric, de la activitatea de cercetare până la activitatea de implementare și de adoptare pe scară largă a tehnologiilor cheie.
Prin această decizie se recunoaște expertiza României în domeniu. Există un ecosistem în plină dezvoltare în domeniul securității cibernetice în România. Se recunoaște rolul mediului privat, al pieții IT&C în dezvoltare, rolul universităților și a centrelor de cercetare, existența resursei umane înalt calificate în România”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
Publicația Politico enumeră cele 5 motive care au stat la baza acestei decizii.
1. România are abilitățile necesare
România și-a construit o reputație pentru securitatea cibernetică prin consolidarea capacităților sale naționale. Are un scor bun în clasamentul competențelor digitale și al educației și ocupă locul trei în statisticile UE privind femeile angajate în tehnologie.
De asemenea, România este printre lideri în clasamentele de viteză a internetului și are o experiență dovedită în crearea de companii tehnologice de succes.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: