27 / 05 / 2022


Bucuraţi-vă de duminică! Urmează Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

Bucuraţi-vă de ziua liberă şi micile plăceri ale vieţii! Mâine va fi Blue Monday sau Lunea cea tristă, cea mai deprimantă…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 16/01/2022

Bucuraţi-vă de ziua liberă şi micile plăceri ale vieţii!

Mâine va fi Blue Monday sau Lunea cea tristă, cea mai deprimantă zi din an, aşa că va trebui să o întâmpinaţi cu forţe sporite.

Ziua cea mai tristă

Cea de-a treia zi de luni a anului, care în 2022 cade pe 17 ianuarie, a fost desemnată de 2005 de psihologul britanic Cliff Arnall ca fiind cea mai tristă zi din an.

Data a fost stabilită cu ajutorul unei formule de calcul cel puţin discutabile, în care autorul a luat în considerare printre altele vremea, încheierea sărbătorilor de iarnă, începutul unei noi săptămâni de lucru, timpul deja scurs în care nu au fost puse în aplicare rezoluţiile stabilite la începutul anului, epuizarea rezervelor financiare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou şi altele.

Interesant este că, potrivit Digi 24, studiile psihologului britanic au fost confirmate ulterior de unele cercetări care au constatat o creştere a absenteismului la locul de muncă, dar şi a numărului de cereri de divorţ depuse în instanţă în cea de-a treia zi de luni a anului.

Muzică, mişcare, meniu uşor…

Rezultatele studiului psihologului britanic au fost folosite în anul 2015 într-o campanie publicitară a unei companii de turism care promova avantajele rezervării unei vacanţe încă din timpul lunii ianuarie.

Campania a adus notorietate fenomenului Blue Monday, dar le-a dat apă la moară contestatarilor acestuia care au susţinut că Lunea tristă nu este decât un truc de marketing pentru a influenţa potenţialii clienţi să îşi cumpere vacanţe sub pretextul că îşi depăşească depresia.

De altfel, în locul unor călătorii programate peste luni de zile, specialiştilor în domeniul sănătăţii mentale le recomandă celor care se simt încercaţi de tristeţe să asculte muzică veselă,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: