19 / 01 / 2022


Brexit: Liderii pescarilor britanici se simt trădați / Unii parlamentari se tem să se grăbească să ratifice acordul | .News

Boris Johnson (sursa foto: Flickr) Senatorii conservatori și-au arătat îngrijorarea cu privire la planurile de a grăbi trecerea  acordului comercial…

De redactia , in Actualitate , at 27/12/2020

Boris Johnson (sursa foto: Flickr)
Senatorii conservatori și-au arătat îngrijorarea cu privire la planurile de a grăbi trecerea  acordului comercial istoric Marea Britanie-UE prin parlament într-o singură zi, în timp ce liderii pescarilor l-au acuzat pe Boris Johnson că „a cedat” la ora 11 pentru a încheia acordul în ajunul Crăciunului, potrivit The Guardian.
Totodată, au existat temeri în creștere în rândul conservatorilor, care vor petrece următoarele trei zile examinând acordul de 2.000 de pagini publicat sâmbătă, că detaliile ar putea permite UE să impună tarife punitive asupra exporturilor britanice în cazul în care întreprinderile nu respectă regulile europene.
În timp ce acordul dezvăluit de prim-ministrul și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pare sigur că va trece prin parlamentul de la Westminster, în mare parte deoarece laburiștii îl vor sprijini, parlamentarii pro-Brexit rămân hotărâți să nu cadă în capcana susținerii acordului complet înainte a analiza fiecare clauză unui control deplin.
Negociatorul-șef din Downing Street pentru Brexit, Lord Frost, a declarat că acordul va permite „reînnoirea națională” și va permite Regatului Unit să „își stabilească din nou propriile legi”.
Dar, în timp ce el făcea acest lucru, pescarii britanici și-au arătat furia din ce în ce mai mult, spunând că promisiunile făcute de Leavers că vor recâștiga controlul asupra tuturor apelor de pescuit din Marea Britanie votând pentru Brexit au fost încălcate. Barrie Deas, director executiv al Federației Naționale a Organizațiilor Pescarilor, a susținut că industria sa a fost trădată pentru a câștiga un acord mai larg. „În finalul jocului, prim-ministrul a făcut apel și a cedat pește, în ciuda retoricii și a asigurărilor că nu va face ceea ce a făcut Ted Heath în 1973”.
Directorul executiv în domeniul pescuitului din Marea Britanie, Jane Sandell, a fost mai puțin directă, dar a fost de acord că promisiunile făcute nu au fost onorate: „Suntem încântați că acordul dintre Marea Britanie și UE va aduce un anumit tip de certitudine unor părți din industria noastră,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: