30 / 07 / 2021


Breaking news! CUTREMUR puternic în Croația – seismul s-a simțit în Italia, Ungaria, România

Marţi, în jurul orei locale 12.20, un cutremur a avut loc în Croaţia, la 46 de kilometri de capitala Zagreb…

De redactia , in Internațional , at 01/01/2021

Marţi, în jurul orei locale 12.20, un cutremur a avut loc în Croaţia, la 46 de kilometri de capitala Zagreb

. Epicentrul cutremurului a fost localizat lângă Petrinja, dar mişcarea pământului a fost resimţită puternic în toată Croaţia.
Se aşteaptă pagube materiale mai mari, a raportat Serviciul Seismologic al Republicii Croaţia.

Potrivit primelor informaţii, seismul a înregistrat o magnitudine de 6,5. Alte surse indică o magnitudine de 6,3. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, informează Centrul Seismologic Euromediteranean (EMSC).
„Literalmente, casele se legănau”, spune un localnic. Anumite părţi ale Croaţiei au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar liniile telefonice au fost afectate.

„Am reuşit să scoatem un copil afară, era în maşină, totul s-a prăbuşit, proprietarul este înăuntru, dar nu răspunde”, a declarat un tânăr pentru N1. „E greu, am auzit că şi grădiniţa s-a prăbuşit, nu erau copii în grădiniţă, nu ştim dacă avem morţi …”, povesteşte altul.
Seismul cu magnitudinea de peste 6 s-a simţit şi în Italia
Cu o zi în urmă, în apropiere de Zagreb a avut loc un alt cutremur, cu magnitudinea 5,2.
Cotidianul Repubblica scrie că, după cutremurul de luni, marţi la 12.20 a fost înregistrat un seism de 6,3, la câteva zeci de kilometri de Zagreb. Seismul s-a simţit şi în Italia: de la Bolzano la Friuli, de la Veneto la Abruzzo.
Se pare că undele seismului s-au propagat până în Austria, unde mai mulţi oameni au observat mişcarea candelabrelor şi a pieselor de mobilier.
„Croaţia, rămâi puternică!” trensmite premierul croat. Plenkovic a vizitat zona luni, alături de preşedintele Zoran Milanovic, în sprijinul cetăţenilor afectaţi de cutremurul din ziua precedentă.
În luna martie, un cutremur de magnitudinea 5,3 a lovit Zagrebul, provocând un deces şi rănind 27 de persoane. „Anul acesta se încheie aşa cum a început”, a declarat Plenkovic luni, promiţând ajutor de stat pentru regiunile afectate de cutremur.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: