30 / 07 / 2021


Boris Johnson: Brexit-ul fără acord este o „posibilitate puternică” | .News

Brexit (sursă foto: Wikimedia Commons) Boris Johnson a ordonat miniștrilor să se pregătească pentru „posibilitatea puternică” a unui Brexit fără…

De redactia , in Actualitate , at 11/12/2020

Brexit
(sursă foto: Wikimedia Commons)
Boris Johnson a ordonat miniștrilor să se pregătească pentru „posibilitatea puternică” a unui Brexit fără acord, avertizând că Marea Britanie riscă să fie „blocată pe orbita UE”, chiar daca liderii conservatori îl îndeamnă să găsească un acord, potrivit The Guardian.
Summitul de trei ore cu șeful comisiei europene, Ursula von der Leyen, nu a reușit să reducă decalajele majore dintre ei, primul ministru spunând că este pregătit să „meargă mai departe” zburând la Paris sau Berlin pentru a discuta cu liderii UE.
Însă el a spus că oferta actuală a UE este inacceptabilă, deoarece Marea Britanie nu poate fi tratată ca geamană sa.
„Mi s-a spus că acest lucru seamănă cam cu gemenii, iar dacă UE decide să se tundă, atunci Marea Britanie va avea o tunsoare identica sau altfel va fi pedepsită. Sau dacă UE decide să cumpere o geantă de mână scumpă, atunci Marea Britanie trebuie să cumpere și o geantă de mână scumpă sau altfel se confruntă cu tarife mari ”, a declarat acesta folosind analogii în stilul caracteristic.
„În mod clar, acesta nu este modul sensibil de a proceda și este diferit de orice alt acord de liber schimb. Este un mod de a menține Marea Britanie blocată pe … orbita de reglementare a UE „.
Limbajul lui Johnson a arătat clar opinia sa asupra acordului Brexit al Theresei May. După ce a demisionat din funcția de secretar de externe în 2018, el a declarat conferinței partidului conservator din acel an că Marea Britanie nu trebuie blocată în  „siajul de la Bruxelles”.
El a adăugat joi: „Cred că trebuie să fim foarte, foarte clari. Acum există o posibilitate de a avea o soluție care seamănă mult mai mult cu  relația australiană cu UE decât cu relația canadiană cu UE.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: