22 / 06 / 2024


Bombardamentele Ucrainei asupra orașului rusesc Belgorod lasă în urmă 14 morți, între care doi copii – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 30/12/2023

O serie de lovituri aeriene mortale au avut loc în orașul rus Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, iar oficialii ruși spun că cel puțin 14 persoane au fost ucise, inclusiv doi copii, transmite BBC.

Ucraina nu a comentat în mod direct situația din Belgorod, dar presa ucraineană – citând surse de informații – spune că au fost atacate doar obiective militare.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată o serie de explozii în centrul orașului – care se află la aproximativ 80 km de orașul ucrainean Harkov.

Atacurile urmează unei serii mortale de lovituri rusești de vineri – care au ucis 39 de persoane în orașe din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a dat publicității o declarație ca reacție la atacul de la Belgorod.

Acesta afirmă că atacurile au fost efectuate cu rachete ucrainene Olkha și cu rachete Vampire de fabricație cehă, echipate cu focoase cu muniție cu dispersie, și că sistemele de apărare aeriană au interceptat toate proiectilele și majoritatea rachetelor.

Cu toate acestea, „mai multe rachete și bucăți de rachete cu dispersie de la rachetele Vilkha doborâte au lovit orașul Belgorod”, se arată în declarație. Ca urmare, doisprezece adulți și doi copii au fost uciși, iar 108 persoane au fost rănite, se mai arată în comunicat.

Comunicatul adaugă că, dacă rachetele Vilkha și-ar fi atins direct țintele și ar fi lansat muniții cu dispersie, „consecințele ar fi fost incomensurabil mai grave”.

„Regimul de la Kiev, care a comis această crimă, încearcă să distragă atenția de la înfrângerile de pe front și dorește, de asemenea, să ne provoace”, se arată în declarație.

„Această crimă nu va rămâne nepedepsită”, conchide declarația.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *