21 / 05 / 2022


Boicotul musulman împotriva produselor franceze: Erdogan este cel mai vocal, dar soția sa poartă genți Hermes | .News

Macron și Erdogan (sursa foto: Haqeeqat TV / Youtube) Erdoğan, criticat de militanți pentru tăcerea manifestată de el în cazul…

De redactia , in Actualitate , at 02/11/2020

Macron și Erdogan (sursa foto: Haqeeqat TV / Youtube)
Erdoğan, criticat de militanți pentru tăcerea manifestată de el în cazul unor persecuții mult mai grave, cum ar fi cea a musulmanilor uiguri din China, s-a aflat în fruntea atacurilor antifranceze, pledând pentru un boicot și insultându-l pe Macron la doar o lună după ce ambii politicieni încercaseră să-și dete4nsioneze relațiile și chiar vorbiseră la telefon pe 22 septembrie, scrie Financial Times.
Liderul Partidul Popular Republican (CHP) – formațiunea fondată de Mustafa Kemal Atatürk, părintele fondator al Turciei laice, al cărui model a fost inspirat tocmai de așa-zisa “laïcité”, modelul laic francez nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Erdoğan ironizându-l că se bagă  în prima linie a frontului împotriva produselor franceze, dar soția sa poartă în public genți și poșete scumpe de la Hermès.
Deși boicotul s-a extins în lumea arabă, nu s-a constat nicio scădere vizibilă a numărului de șoferi care cumpără combustibil sau alimente din magazinele companiilor franceze Total și Carrefour. În Golful Persic, apelurile la boicot au captat mai multă atenție. Cooperativele din Kuweit, care asigură 80% din vânzările de alimente, au retras de pe rafturi produsele franțuzești.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: