18 / 06 / 2024


Bogdan Stoica: Limitarea cash-ului nu poate fi decât un experiment social – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 02/11/2023

„Orice ți-ar spune Ciolacu, să știi că limitarea plăților cash nu e o măsură europeană. Austria, Belgia, Finlanda, Germania, Irlanda Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Suedia – nu au limite la plata cu cash”, a scris Bogdan Stoica, fost jurnalist.

Măsura va aduce bani băncilor, care câștigă din plățile cu cardul

Orice ți-ar spune Ciolacu, să știi că limitarea plăților cash nu va reduce evaziunea fiscală. E o limitare a alegerii. Va dezvolta tranzacțiile la negru. Va aduce bani băncilor, care câștigă din plățile cu cardul. De fapt, ăsta e singurul lucru logic din toată povestea: leadership-ul nostru execută în România, la comanda cuiva, un experiment fiscal, ca să măsoare reacția.

Orice ți-ar spune Ciolacu, să știi că limitarea plăților cash nu va aduce disciplina bugetară. Metoda jefuiește oamenii ca să o ducă bine statul. S-a ales bunăstarea bugetului ca și cum ar fi a națiunii, iar aceste două lucruri sunt complet diferite, așa cum excelent explică economistul Tudor Smirna.

„Trebuie să-ți pui problema așa: de ce românii fac evaziune? Și răspunsul cred că e destul de simplu: oamenii nu sunt mulțumiți de nivelul de fiscalitate pe veniturile salariale (…) Suntem conduși de niște „capete pătrate”, oameni și fără cultură economică și fără minte. Măsura acoperă gaura bugetară, dar cheltuielile nu se vor opri. Cheia de fapt acolo este, la acele cheltuieli care au crescut foarte mult. Trebuie scăzute cheltuielile bugetului”.

O bilă neagră și pentru PNL, un partid care și-a croit drum spre simpatiile mediului de afaceri promovând diverse idei economice bune, iar acum asistă pasiv la un episod de fascism monetar fără precedent, care ascunde proasta gestiune și furtul banilor publici. După ani în care politicieni din toate partidele au furat avuția națională, iese unul la tv și arată spre românii obișnuiți ca spre niște evazioniști: ” Ei sunt. Prindeți-i!””.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *