26 / 02 / 2024


Boc și pensiile: El, Părintele tuturor sinecuriștilor din ”bocărie”, Tartorul afacerilor de cumetrie… – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 11/11/2023

Noi, care-i cunoaștem apetența către ipocrizie și dorința de-a scoate PR din nimic, nu ne mai mirăm de declarațiile primarului Emil Boc. Subliniem doar că este o mizerie morală să pomenești despre investiții când TOATE investițiile făcute de municipalitate nu sunt gata la timp, costă cât nu fac și când sunt gata sunt de-o calitate îndoielnică, scrie Ziar de Cluj.

Este de-o nesimțire majoră să vorbești desptre crearea de locuri de muncă bine plătite când ții în subordine un teanc de frecători de mentă pe bani publici, îți angajezi în primărie cumetriile pensionate pe bani nemeritați (deși ca premier făceai gargară că oamenii trebuie să aleagă între pensie și unnou loc de muncă mai ales când acel nou loc de muncă e la stat, nu la privat), când toate fufele partidului (indiferent de sex) sunt împinse în AGA, CA-uri, comitete și comiții de unde să încaseze ban nemuncit, când te hărnicești să dai locuință ANL membrului tău de partid, consilier local, avocat cu pretenții, apoi să vorbești despre amărâți și strânsul curelei.

Zice azi, vineri, data stelară, că România trebuie să-şi regândească strategia pe termen mediu şi lung şi să obţină creşterea economică din investiţii durabile şi locuri de muncă bine plătite, nu din consum ca acum. Că această creştere economică din consum nu este decât ”un foc de artificii”, afirmă Boc, care consideră că în acest fel România doar continuă să împartă sărăcia (afirmație cu care suntem de acord, dar nu venind din gura celui care risipește în cumetrii de firme și de partid bugetul orașului). În ceea ce priveşte sistemul de pensii, Însuși Dumnealui susţine că este ”feudal”, că doar în Evul Mediu la muncă egală erau împărţite disproporţionat beneficiile.

Să nu încercăm să ne aducem aminte de anul 2008, an în care, ca și acum, cei care au avut, au avut și mai mult, efortul crizei făcându-se pe umerii și portofelele celor care nu prea aveau. Să nu ne reamintim de toate tăierile otova în salarii și pensii din care s-a ales praful. Inclusiv de PDL.

„Există o singură soluţie sănătoasă, pe care am învăţat-o de când sunt în politică – o soluţie să ai salarii şi pensii decente, bazate pe o creştere economică bazată pe investiţii. O ţară care îşi fundamentează creşterea economică majoritar pe consum are o victorie pe termen foarte scurt, are un foc de artificii”, a dedclarat, vineri, Emil Boc, într-un interviu acordat unui program de streaming de chitanțier care face parte din rețeaua lui de PR pe banii clujenilor.

De restul gargarei aflăm despre ”investiţii durabile, pe locuri de muncă mai bine plătite”. Cum vă ziceam, nimic nu bate durabilitatea betonului și dalei de la Adriean Videanu,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *