31 / 07 / 2021


Blue Monday: 18 ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului

A treia zi de luni din ianuarie (anul acesta a căzut pe 18 ianuarie), denumită Blue Monday, este considerată cea…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 19/01/2021

A treia zi de luni din ianuarie (anul acesta a căzut pe 18 ianuarie), denumită Blue Monday, este considerată cea mai deprimantă zi din an şi a fost stabilită cu ajutorul unei formule matematice create de un psiholog în urmă cu 15 ani.

Ziua cea tristă

Site-ul de știri Digi24.ro scrie că teoria despre Blue Monday a apărut în 2005 şi îi aparţine psihologului britanic Cliff Arnall. Acesta a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula care este ziua cea mai deprimantă din an. A luat în considerare mai mulţi factori: condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, câte zile au trecut de la încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

În ianuarie – mai notează sursa citată – organismul uman se resimte după consumul de alcool şi dulciuri din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion. În plus, vor mai trece câteva luni până când ziua va creşte considerabil şi nivelul de vitamina D din organism va putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.

Un alt motiv de depresie luat în calcul a fost faptul că vacanţele, în această perioadă din an, reprezintă deja doar o amintire îndepărtată. S-a mai luat în considerare şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.

La toate acestea, în 2021 s-ar mai putea adăuga și condiţiile speciale create de pandemie, un factor pe care autorul teoriei nu avea cum să-l ia în calcul ala cea vreme.

După primul studiu realizat de cercetătorul britanic pe această temă, alte analize au întărit ipoteza Blue Monday. Una dintre ele a demonstrat, de exemplu, că cea de-a treia zi de luni din ianuarie corespunde unui vârf de absenteism la locul de muncă,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: