23 / 06 / 2021


Blinken: SUA vor fi liderul accesului mondial la vaccinul anti-COVID-19

SUA vor deveni în următoarele luni ”liderul” accesului mondial la vaccinul împotriva COVID-19, după prime contribuţii pentru Mexic şi Canada,…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 31/03/2021

SUA vor deveni în următoarele luni ”liderul” accesului mondial la vaccinul împotriva COVID-19, după prime contribuţii pentru Mexic şi Canada, a declarat luni secretarul de stat american Antony Blinken, citat de AFP și Agerpres.

Antony Blinken

Washingtonul a anunţat deja acorduri pentru a trimite 2,5 milioane de doze în Mexic şi 1,5 milioane de doze în Canada.

”Prevăd că în măsura în care vom continua să vaccinăm întreaga populaţie americană, vom fi în măsură să facem mai mult în restul lumii”, a spus Antony Blinken într-o videoconferinţă de presă.

”În următoarele luni, sunt convins că Statele Unite vor deveni liderul pentru a garanta accesul la vaccinuri în lume”, a dat asigurări demnitarul american.

Secretarul de stat american a amintit că Washingtonul contribuie cu 2 miliarde de dolari la COVAX, mecanismul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de ajutorare a celor mai afectate ţări, şi s-a angajat să vireze încă 2 miliarde de dolari până în 2022 ”în măsura în care alte ţări îşi sporesc propria contribuţie”.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat luni că 90% dintre adulţi ar fi eligibili pentru o primă doză în următoarele trei săptămâni în SUA. El declarase că prioritatea va fi vaccinarea populaţiei SUA, înainte de a avea în vedere livrarea unui probabil surplus de vaccinuri altor ţări unde campaniile de vaccinare înregistrează întârzieri.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: