23 / 06 / 2021


Biserica Ortodoxă a DECIS! Ce se întâmplă cu RITUALUL BOTEZULUI – NewsAr.ro

Cazul copilului de la Suceava care a murit în urma botezului, după ce a fost scufundat în cristelniță, a scandalizat…

De redactia , in Actualitate , at 27/02/2021

Cazul copilului de la Suceava care a murit în urma botezului, după ce a fost scufundat în cristelniță, a scandalizat întreaga țară. După această tristă întâmplare, mulți au propus ca ritualul să fie schimbat.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit ieri și a decis că ritualul va rămâne neschimbat. Reprezentanții BOR spun că nu se poate modifica ritualul din țara noastră deoarece au obligația de a rămâne în unitate cu Biserica Ortodoxă Universală.
Cu toate acestea, Sfântul Sinod a făcut câteva precizări privind îngrijorările populației:
1) Înainte de săvârșirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligația de a se întâlni cu părinții și nașii copilului, care, după consultarea lor cu medicul pediatru, vor prezența preotului starea de sănătate a copilului și dorința că el să fie botezat;
2) În cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română se va acordă o atenție sporită practicii liturgice referitoare la săvârșirea actului intreitei „afundări” din timpul slujbei Botezului, practică liturgică obligatorie pentru studenții teologi din anii terminali ai secțiilor de Teologie Pastorală;
3) În fiecare protopopiat din cuprinsul Patriarhiei Române va fi organizată o consfătuire anuală cu preoții, referitoare la săvârșirea corectă a fiecărei Sfinte Taine. Vor fi susținute, de asemenea, cateheze cu credincioșii privind semnificația duhovnicească a Sfintelor Taine.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: