15 / 06 / 2024


Bilanț în proiectul de prevenire și luptă împotriva criminalității în regiunea de frontieră dintre România și R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 22/12/2023

Astăzi, la Chișinău, a avut loc ședința de încheiere a proiectului „Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – Republica Moldova, THOR”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova. 
Activitatea acestuia a fost desfășurată pe parcursul a patru ani, iar Inspectoratul General al Poliției al Republicii Moldova a fost unul dintre beneficiarii proiectului.

Astfel, au fost reconstruite și renovate 10 sectoare de poliție din Republica Moldova și construit un sediu nou pentru trei unități operative ale Inspectoratului Național de Investigație, care a fost dotat integral cu mobilier, tehnică de calcul și echipamente.
De asemenea, pe perioada implementării proiectului, polițiștii din Republica Moldova și România au beneficiat de sesiuni comune de instruire în combaterea criminalității.
Menționăm că, scopul proiectului reprezintă consolidarea capacităților instituționale ale Poliției, ce duce la o mai bună coordonare a acțiunilor împotriva criminalității transfrontaliere și la o creștere a eficienței operațiunilor desfășurate pentru asigurarea securității în regiune.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *