17 / 04 / 2024


Benjamin Netanyahu e hotărât să păstreze Gaza: Nu o vom da forțelor internaționale – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 10/11/2023

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu spune că IDF va rămâne în controlul Gazei după război în comentarii care ar putea stârni sprâncene în comunitatea internațională, la câteva ore după ce a declarat pentru Fox News că Israelul nu dorește să reocupe sau să guverneze Fâșia.

La începutul acestei săptămâni, Netanyahu a declarat pentru ABC News că Israelul va avea „responsabilitate generală de securitate” asupra Fâșiei Gaza „pentru o perioadă nedeterminată” după încheierea războiului împotriva Hamas.

Ultimele comentarii sunt făcute într-o întâlnire cu primarii orașelor de graniță din Gaza – prima întâlnire de grup pe care Netanyahu a avut-o cu ei de la război, lucru pentru care a fost criticat la începutul acestei săptămâni, când a ales să se întâlnească pentru prima dată cu un grup de așezări. primarii.

„Forțele IDF vor rămâne în controlul Fâșiei, nu o vom da forțelor internaționale”, le-a spus Netanyahu primarilor din sud, potrivit unui cititor al purtătorului său de cuvânt.

Oficialii americani au ridicat ideea în ultimele săptămâni că o forță internațională de felul, eventual cu trupe de la aliații arabi vecini, va gestiona securitatea în Fâșia Gaza pentru o perioadă interimară, până când va putea fi returnată unui guvern palestinian funcțional, despre care Washingtonul speră că va fi. Autoritatea Palestiniană.

Cu toate acestea, în comentariile sale adresate primarilor din sud, Netanyahu pare să respingă ideea definitiv.

Primarii i-au spus lui Netanyahu că vor o altă realitate de securitate după încheierea războiului și l-au îndemnat să nu fie de acord cu o încetare a focului până când ultimul terorist din Gaza este ucis, se arată în declarația purtătorului de cuvânt al premierului.

Netanyahu le-a mai promis primarilor că guvernul va furniza orașelor de graniță cu Gaza ajutoare economice pentru a compensa daunele suferite în timpul masacrului din 7 octombrie.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *