01 / 08 / 2021


Beneficiile utilizarii unor sisteme de monitorizare a calitatii aerului

Proiectul „Smart and Sustainable Energy Consumption” – acronim „SASEC”, e-MS nr.RORS-300, finanțat prin Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia,…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 09/12/2020

http://www.ziuadevest.ro/

Proiectul „Smart and Sustainable Energy Consumption” – acronim „SASEC”, e-MS nr.RORS-300, finanțat prin Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, a parcurs o nouă etapă, aceea de initiere a activității de instalare a unor sisteme de monitorizare a calitatii aerului in trei scoli din Timisoara.

Aerul curat este o cerință de bază a vieții. Calitatea aerului din interiorul caselor, birourilor, școlilor, centrelor de zi, clădirilor publice, instituțiilor de îngrijire a sănătății sau a altor clădiri private și publice în care oamenii își petrec o mare parte din viață este un factor esențial al vieții sănătoase și al bunăstării oamenilor.

Substanțele periculoase emise din clădiri, materiale de construcție și echipamente interioare sau datorate activităților umane în interior, cum ar fi arderea combustibililor pentru gătit sau încălzire, duc la o gamă largă de probleme de sănătate și pot fi chiar fatale.

Expunerea interioară la poluanți atmosferici provoacă daune foarte importante sănătății la nivel global – în special în țările în curs de dezvoltare. În ciuda acestui fapt, conștientizarea sănătății publice privind poluarea aerului din interior a rămas în urmă față de cea privind poluarea aerului exterior. Actuala serie de linii directoare privind calitatea aerului interior se concentrează în mod special asupra acestei probleme. Înțelegerea pericolelor acestor substanțe este un prim pas în identificarea acțiunilor necesare pentru a evita și a reduce impactul negativ al acestor poluanți asupra sănătății. Dacă aceste orientări sunt aplicate în mod sensibil ca parte a dezvoltării politicilor, expunerea în interior la poluanții atmosferici ar trebui să scadă și ar trebui să urmeze o reducere semnificativă a efectelor adverse asupra sănătății. Prevenirea efectelor asupra sănătății ale unei calități slabe a aerului interior este necesară în toate regiunile lumii.

Ființele umane au nevoie de o aprovizionare regulată cu hrană și apă și de un aport esențial continuu de aer.

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: