18 / 06 / 2021


BĂTĂLIA pentru România. Vânzarea pământului este sfârșitul României. Bătălia pentru pământ e bătălia pentru viitorul copiilor noștri. Odată cu irosirea resursei principale a țării – pământul -, va fi pierdută definitiv suveranitatea alimentară a României

După trei decenii de socialism/penețism/liberalism/securism România este nimicită în cea mai mare parte, patrimoniul său natural și industrial a fost…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 23/03/2021

După trei decenii de socialism/penețism/liberalism/securism România este nimicită în cea mai mare parte, patrimoniul său natural și industrial a fost înstrăinat sau distrus, subsolul a fost amanetat, pădurile rase, țara e golită de oameni, se pregătesc să vină eventual noii coloniști. Ce a mai rămas de înstrăinat este pământul, deja în mare parte luat din proprietatea românilor – produce bani și aduce valoare străinilor.

Ce a mai rămas din pământul României urmează să fie livrat printr-o lege ce poartă numele lui Deheleanu, de la USR-Plus, rețineți acest nume pentru viitor. Ce e Bulai pe partea războiului cultural (tip anularea/anihilarea culturii), este Dehelean pe zona economică.

Deputatul USR-Plus Silviu Dehelean, alături de mai mulți parlamentari PNL, UDMR și din grupul minorităților naționale, au depus pe 9 martie un nou proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii 17/2014 – lege privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole.

Tovarășii de drum ai lui Silviu Dehelean – Deputat USR PLUS: Ionuț Liviu – Moșteanu –
Deputat USR PLUS; Ioan Cupșa – Deputat PNL; Laura-Iuliana
Scântei – Senator PNL; Nechita-Adrian Oros – Senator PNL; Gabriel Andronache
– Deputat PNL; Csaszar Károly-Zsolt – Deputat UDMR. Interesul maghiar – mai precis ungar – pe această temă este străveziu.

Argumentele inițiatorilor au fost că legea pesediștilor favoriza doar marii arendași și ridică numeroase bariere birocratice în calea celor pe care pretinde că îi protejează – fermierii și tinerii fermieri români.

Replica celor de la PSD a fost că noul proiect al USR – Plus și ceilalți elimină condițiile privind domiciliul și rezidența, dar – mai ales – dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor.

Proiect antinațional

Cei favorizați sunt desigur străinii care pot găsi aici pământ la prețuri mult mai mici decât media din UE, România fiind una din cele mai atractive ținte pentru investitorii străini datorită faptului că permite vânzarea terenurilor către aceștia iar corupția și fărădelegea e în floare.

Țări vecine, precum Serbia și Ungaria, sunt restrictive în privința terenului agricol. Din 2012 după ce Parlamentul de la Budapesta a adoptat noua Constituție, care interzice achiziția pământului de către străini, doar fermierii maghiari pot cumpără teren agricol în țară. La noi, dimpotrivă înlesnirea vânzării pământului către străini –

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: