05 / 07 / 2022


Bașcanul de la Comrat mulțumește României pentru extinderea liceului românesc ,,Mihai Eminescu” ~ InfoPrut

La Comrat se construiește o nouă clădire a Liceului Mihai Eminescu, cu sprijinul financiar al Guvernului României. Guvernatorul UTA Găgăuzia,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 09/07/2021

La Comrat se construiește o nouă clădire a Liceului Mihai Eminescu, cu sprijinul financiar al Guvernului României. Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a inspectat lucrările și a mulțumit autorităților de la București pentru implicare.

Proiectul a fost lansat în anul 2020, iar costurile acestuia ajung la peste 20 de milioane de lei, dintre care peste 15 milioane de lei sunt oferiți de autoritățile de la București, restul fiind oferiți de Guvernul Republicii Moldova.
În prezent, se lucrează la instalarea acoperișului sălii de sport, instalarea blocurilor de ferestre a fost finalizată și prima etapă a rețelelor electrice interne. Instalarea sistemului de ventilație și lucrările de finisare au fost finalizate cu 60%, iar acum au început lucrările de instalare a fațadei exterioare a clădirii.
În zilele următoare, compania de construcții va începe să pună plăci ceramice în blocul alimentar, să instaleze ușile, să conecteze sistemul de încălzire.
„Acest proiect este foarte important pentru noi. Ne străduim să îmbunătățim condițiile de învățare în școlile noastre, precum și să creăm condiții pentru ca tinerii noștri să primească educație profesională în Autonomie și să lucreze aici. Energia tinerilor este necesară pentru modernizarea Găgăuziei. Sperăm, că astfel de proiecte ne vor ajuta să realizăm obiectivele. Mulțumim Guvernului României pentru susținerea obiectivelor noastre, precum și Guvernului Republicii Moldova”, a declarat Irina Vlah.
Noua clădire a Liceului Mihai Eminescu este o clădire cu două etaje care va găzdui birouri administrative și laboratoare. La finalizarea proiectului, numărul elevilor în liceu va crește până la 700 de persoane.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: