19 / 06 / 2021


Barna: România nu suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Nu a fost semnalat vreun caz dramatic generat de acest vaccin

România va continua să administreze serul produs de AstraZeneca, deși mai multe țări europene au decis să oprească vaccinarea cu…

De redactia , in Actualitate , at 16/03/2021

România va continua să administreze serul produs de AstraZeneca, deși mai multe țări europene au decis să oprească vaccinarea cu acest ser. Vicepremierul Dan Barna a declarat că deocamdată, la noi în țară, nu au existat efecte dramatice cauzate de acest vaccin.

„Din ceea ce ştiu eu, în România, nu a fost semnalat vreun caz dramatic generat de acest vaccin. Au existat efecte adverse mai mult sau mai puţin anunţate sau existente în prospect. Tot ce ştiu sunt efecte de o zi – două, după care persoanele au revenit la starea de sănătate permanentă”, a declarat Barna.

Vicepremierul a precizat că autoritățile așteaptă decizia Agenției Europene a Medicamentului, urmând ca apoi să ia o hotărâre în acest sens, dacă va fi cazul.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va avea joi o reuniune specială pentru a decide dacă sunt necesare măsuri cu privire la subiectul vaccinului de la AstraZeneca contra Covid-19, estimând că avantajele vaccinului depăşesc riscurile.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: