20 / 06 / 2021


Bani europeni pentru renovarea penitenciarelor din Republica Moldova ~ InfoPrut

Patru izolatoare de detenție provizorie din cadrul Inspectoratelor de poliție Soroca, Comrat, Anenii Noi și Bălți au fost renovate și…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 10/03/2021

Patru izolatoare de detenție provizorie din cadrul Inspectoratelor de poliție Soroca, Comrat, Anenii Noi și Bălți au fost renovate și modernizate în conformitate cu standardele internaționale, cu ajutorul financiar al Uniunii Europene.

Astfel, pentru renovarea edificiilor au fost investiți circa 15 milioane de lei, bani oferiți de Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.
Izolatoarele renovate dispun de sisteme de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitate antiincendiară, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate.
De asemenea, izolatoarele au fost prevăzute cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis (claustrofobie), ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic.
La fel, izolatoarele sunt dotate cu sisteme moderne de control care ajută polițiștii în realizarea misiunii de pază și protecție a deținuților, pentru solicitare de ajutor, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: