23 / 01 / 2022


Bani europeni pentru dezvoltarea locală a satelor din R. Moldova ~ InfoPrut

Centrul Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul” a lansat Apelul II de proiecte în cadrul Programului de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/11/2020

Centrul Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul” a lansat Apelul II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al Uniunii Europene pentru Regiunea de Dezvoltare Sud. Termenul limită de aplicare a dosarelor este 14 decembrie 2020, iar contractarea estimativă a organizaţiilor selectate va fi cel târziu până la 1 februarie 2021.
Sursa foto: bl0g.ro
Programul de Granturi Locale se realizează în cadrul proiectului „Abilitarea cetăţenilor în Republica Moldova”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei.
Apelul II de granturi este concentrat pe proiecte care vin să sprijine şi să aprofundeze intervenţiile de abilitare a cetăţenilor în regiunile în care se implementează proiecte finanţate de Uniunea Europeană, implementate în cooperare cu proiectul GIZ „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, precum şi să sporească rezistenţa populaţiei regiunii la situaţiile de criză.
Bugetul pentru Apelul II constituie 87.000 de euro sau circa 1,7 milioane de lei. Vor fi contractate trei organizaţii pentru implementarea proiectelor în următoarele condiţii: abilitarea cetăţenilor din oraşul Basarabeasca în domeniul eficienţei energetice. Bugetul proiectului – 10.000 de euro; abilitarea cetăţenilor din oraşul Leova şi localităţile raionului Leova (Iargara, Filipeni, Romanovca şi Cupcui) în domeniul asigurării cu servicii de apă şi canalizare. Bugetul proiectului – 30.000 euro; abilitarea cetăţenilor din localităţile Regiunii de Dezvoltare Sud în scopul creşterii rezistenţei la situaţii de criză. Bugetul proiectului- 47.000 de euro.
Proiectul „Abilitarea cetăţenilor în Republica Moldova” este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de GIZ. Partener al proiectului în regiunea de dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetăţenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud” în raioanele Cahul, Cantemir, Căuşeni, Cimişlia, Basarabeasca, Leova, Ştefan Vodă şi Taraclia în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: