24 / 06 / 2021


Băncile își bat joc de Cîțu: Au vrut să îl împrumute cu dobânzi record

Premierul Florin Cîțu a ajuns bătaia de joc a băncilor după ce acesta a devenit cunoscut în domeniu ca un…

De redactia , in Actualitate , at 09/03/2021

Premierul Florin Cîțu a ajuns bătaia de joc a băncilor după ce acesta a devenit cunoscut în domeniu ca un ageamiu ce se împrumută ca ”primarul”. Bancherii caută să profite de incompetența premierului Cîțu și vin cu dobânzi record la creditele pe termen scurt.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a respins, luni, toate ofertele băncilor depuse în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de obligaţiuni de stat pe 64 de luni, prin care intenţiona să atragă 400 de milioane de lei, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Băncile participante la licitaţie au transmis oferte în valoare totală de 627 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna martie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,4 miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi trei miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 450 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 1,35 miliarde lei sub cea programată în februarie 2021 (5,2 miliarde lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: