21 / 05 / 2022


Băncile din România au acordat credite noi populaţiei şi companiilor în valoare de peste 23,1 miliarde de lei

În perioada martie-aprilie, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), băncile din România au acordat credite noi populaţiei…

De redactia , in Actualitate , at 30/08/2020

În perioada martie-aprilie, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), băncile din România au acordat credite noi populaţiei şi companiilor în valoare de peste 23,1 miliarde de lei.

Volumul creditelor noi acordate populaţiei şi companiilor reprezintă 8,5% din soldul creditului neguvernamental aferent lunii iunie 2020, în cele patru luni de la debutul pandemiei.

Soldul creditului neguvernamental este calculat ca diferenţa dintre totalul creditelor acordate populaţiei şi companiilor şi rambursările parţiale şi totale, precum şi vânzările de credite și a ajuns la valoarea de 270 de miliarde lei în luna iunie 2020.

În perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, în lunile martie-iunie 2020, populaţia a accesat credite noi în valoare de 9,8 miliarde lei, ponderea în totalul creditelor noi accesate fiind de 42,5%. 

În proporție de 96% populația a accesat credite în lei.

Instituţiile de credit au continuat să susţină prin credite atât nevoile populaţiei, cât şi activitatea firmelor afectate de restricţiile necesare pentru limitarea răspândirii coronavirusului, pe lângă măsurile de suspendare a obligaţiilor de plată pentru clienţii afectaţi de pandemia COVID 19, notează agerpres.ro.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: