15 / 06 / 2024


Banca Transilvania anunță că majorează comisioanele, pentru populație și firme, de la 1 ianuarie – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 06/11/2023

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, majorează unele comisioane pentru populație și firme, începând cu data de 1 ianuarie 2024. Amintim că băncile trebuie să plătească, începând de anul viitor, o taxă de 2% pe cifra de afaceri, după cum a stabilit Guvernul prin pachetul de măsuri fiscale. Analiștii au avertizat că băncile vor transmite acest cost către clienți.

Astfel, Banca Transilvania majorează în special comisioanele pentru operațiunile cu numerar la ghișeu precum:

  • retragere de numerar de la ghișeu lei: de la 0,8% la 1%
  • retragere de numerar de la ghișeu valută: de la 0,8% la 1%
  • depunere numerar la ghișeu: de la 0,3% la 0,5%
  • plăți intrabancare cu OP la ghișeu: de la 5 lei la 10 lei
  • plăți intrabancare urgente cu OP la ghișeu: de la 16 lei la 30 lei

Totodată, pentru firme, majorează comisionul de administrare a contului de lei/valută de la 5 lei pe lună la 10 lei pe lună. Comisionul de internet banking crește de la 20 la 25 de lei/lună, dar include și mobile bankingul, care anterior se plătea separat.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii