23 / 04 / 2024


Banca Mondială investește în Universitatea Tehnică a Moldovei ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 22/02/2024

Studenții și cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei vor beneficia de laboratoare performante și programe de studii moderne datorită unui proiect finanțat de Banca Mondială. Instituția va oferi peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii universitare, dotarea laboratoarelor și modernizarea programelor de studii ale universității.
În acest sens, astăzi au fost lansate patru subproiecte în valoare totală de 3,5 milioane de euro câștigate de UTM în cadrul celei de-a doua runde de apeluri a Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.
„Prin faptul că UTM a venit cu inițiativa de a aplica pe lângă domeniile prioritare – inginerie și TIC, la proiecte în domeniile medicină veterinară și științe agricole, am reușit să răspundem și la alte necesități ale pieții muncii. Datorită acestor investiții vom avea specialiști calificați și bine pregătiți în mai multe domenii prioritare ale economiei naționale”, a menționat Sergiu Harea, manager de proiect la Banca Mondială.
În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt alocate circa 24,7 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din R. Moldova, iar de aceste rezultate vor beneficia peste 35 de mii de studenți și circa 2 300 de cadre didactice.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *