15 / 06 / 2024


Banca Mondială, grant de milioane de euro pentru Universitatea Tehnică a Moldovei ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 24/11/2023

Universitatea Tehnică a Moldovei a câștigat un grant în valoare de 3,5 milioane de euro în cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. 
Cu acești bani, universitatea va pune în aplicare patru proiecte care vizează îmbunătățirea infrastructurii universitare, dotarea laboratoarelor cu echipament de ultimă generație, modernizarea programelor de studii, curricula și a suporturilor de curs.
„Ne bucurăm foarte mult că am devenit câștigători ai acestor 4 proiecte, în runda a II-a a concursului, lansat de către Banca Mondială. Mulțumim Guvernului și Ministerului pentru suport, deoarece pe lângă cele 2 domenii prioritare: ingineria, activități inginerești și TIC, UTM a mai aplicat la două proiecte, în domenii anunțate suplimentar – medicină veterinară și științe agricole”, a subliniat Daniela Pojar, prorector pentru Finanțe și Relații Internaționale.
Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” este finanțat de Banca Mondială și implementat de Ministerul Educației Cercetării în perioada 2020-2025. Valoarea totală a investițiilor este de peste 10 milioane de euro, de care vor beneficia cinci universități din R. Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *