18 / 06 / 2021


„Bam, bam, bam”: Costel Alexe, PNL-istul acuzat că a luat şpagă, s-a chinuit cu limba engleză la ședința de CJ Iași (VIDEO)

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, păstrat de PNL în partid deşi e trimis…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 02/04/2021

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, păstrat de PNL în partid deşi e trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită, este protagonistul unui moment hilar, care arată că politicianul nu cunoaşte limba engleză.

Costel Alexe s-a poticnit, miercuri, în timpul şedinţei de CJ când a încercat să citească de pe o foaie numele în engleză al unei asociaţii în care CJ Iaşi este membru fondator, fiind vorba despre Asociaţia ATRIUM Arhitecture of Totalitarian Regimes of the 20th Century in Europe and Urban Memory.

După ce a încercat să citească primele cuvinte, politicanul s-a lăsat repede păgubaş şi în loc să spună întreaga denumire, acesta a spus o serie de interjecţii.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea valorii cotizaţiei judeţului Iaşi ca membru fondator al Asociaţiei ATRIUM, Arhitectur To-ta-litarian Regims of… bam-bam-bam pe anul 2021. Cine este pentru? Engleză, da…”, a spus politicianul. 

Votul consilierilor judeţeni a continuat nestingherit, fără nicio pauză în şedinţă.

Alexe a mai trecut în 2020 printr-un episod similar, când era ministru al Mediului, notează G4media.ro. El a încercat să susţină un discurs în limba engleză la un eveniment din Madrid dedicat protecţiei climei, rezultatul fiind o înşiruire de cuvinte fără înţeles.

Potrivit aceluiaşi site de ştiri, în CV-ul său oficial, Alexe a menţionat că stăpâneşte limba engleză la nivel de „utilizator independent”.

După cum se ştie, PNL-istul este acuzat că în timpul mandatului de ministru al Mediului Apelor şi Pădurilor ar fi săvârşit infracţiunile de luare de mită şi instigare la delapidare, primind o şpagă de 22 de tone de produse din tablă (tablă cutată, ţeavă pătrată, ţeavă rectangulară şi rulouri de tablă), în valoare de aproximativ 103.000 lei.

Ministrul ar fi pretins mita respectivă pentru alocarea cu titlu gratuit către o fabrică a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi pentru monitorizarea favorabilă a măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: