22 / 01 / 2022


Baie de sânge în Germania – cinci morți și cel puțin 15 răniți după ce un individ a intrat cu mașina în mulțime

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în incidentul rutier produs marţi după-amiază în orăşelul…

De redactia , in Internațional , at 05/12/2020

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în incidentul rutier produs marţi după-amiază în orăşelul german Trier, anunţă autorităţile germane.

„Putem confirma: cinci morţi, inclusiv un copil. Multe alte persoane sunt în stare gravă”, a comunicat Poliţia din Trier, prin Twitter.
În total, 15 persoane au fost rănite în incident. Potrivit unor surse citate de revista Bild, persoanele ucise în incident au vârste cuprinse între nouă luni şi 73 de ani.
Anchetatorii l-au audiat pe şoferul vehiculului, un individ în vârstă de 51 de ani, dar nu au reuşit să afle motivul atacului.

„Nu pot înţelege cum ar putea avea cineva ideea să intre cu maşina într-o zonă pietonală şi să omoare oameni”, a declarat primarul din Trier, Wolfram Leibe.
„În acest moment, nu există indicii că ar fi vorba de un atac cu motivaţie politică sau religioasă”, a anunţat Poliţia. Potrivit unor surse din cadrul comisiei de anchetă, şoferul vehiculului era în stare de ebrietate, iar autorităţile au aflat că fusese internat într-o clinică psihiatrică.
La operaţiunea de securizare a perimetrului după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni au participat circa 700 de agenţi ai forţelor de ordine.
„Este o zi groaznică pentru landul Rheinland-Pfalz”, a declarat Roger Lewentz, ministrul de Interne din landul german Rheinland-Pfalz.
Printre ipotezele luate în calcul de anchetatori se numără cea a unui act comis de o persoană cu afecţiuni mentale.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: