23 / 06 / 2021


Bacterii necunoscute științei descoperite pe Stația Spațială Internațională / Cum au ajuns acolo și care este importanța acestei descoperiri

Lumea speciilor bacteriene și fungice care trăiesc printre noi este în continuă creștere – și aceasta nu este o excepție…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 18/03/2021

Lumea speciilor bacteriene și fungice care trăiesc printre noi este în continuă creștere – și aceasta nu este o excepție în mediile cu gravitate redusă, cum ar fi Stația Spațială Internațională (ISS), potrivit Science Alert.

Cercetătorii din Statele Unite și India care lucrează cu NASA au descoperit acum patru tulpini de bacterii care trăiesc în diferite locuri din ISS – dintre care trei erau, până acum, complet necunoscute științei.

Trei dintre cele patru tulpini au fost izolate în 2015 și 2016 – una a fost găsită pe un panou deasupra stațiilor de cercetare ISS, a doua a fost găsită în Cupola, a treia a fost găsită pe suprafața mesei; a patra a fost găsită într-un vechi filtru HEPA readus pe Pământ în 2011.

Toate cele patru tulpini aparțin unei familii de bacterii care se găsesc în sol și în apă dulce; sunt implicate în fixarea azotului, creșterea plantelor și pot ajuta la oprirea agenților patogeni ai plantelor. Practic, bacterii bune pe care să le ai în jur dacă crești lucruri.

S-ar putea să vă întrebați ce fac astfel de bacterii din sol până pe ISS, dar astronauții care trăiesc pe stația spațială cresc de ani buni cantități mici de hrană, așa că nu este surprinzător faptul că am găsit la bord microbi legați de plante.

Una dintre tulpini – descoperită în filtrul HEPA – a fost identificată ca o specie cunoscută numită Methylorubrum rhodesianum. Celelalte trei au fost secvențiate și s-au găsit că toate aparțin aceleiași specii, neidentificate anterior, iar tulpinile au fost denumite IF7SW-B2T, IIF1SW-B5 și IIF4SW-B5.

Echipa, condusă de geneticianul Swati Bijlani de la Universitatea din California de Sud, a propus numirea noii specii Methylobacterium ajmalii după Ajmal Khan, un renumit om de știință indian în domeniul biodiversității.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: