22 / 06 / 2024


Avocatul Mitropolitului Longhin de la Bănceni (Cernăuți) ar fi fost otrăvit – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 17/11/2023

În data de 15 noiembrie, a avut loc ceremonia de înmormântare a lui Valentin Suhar, unul dintre avocații mitropolitului Longhin de Banceni care i-a acordat asistență juridică în procesul judiciar în care ierarhul este acuzat de autoritățile ucrainene de încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase, transmite BucPress din Cernăuți.

Eparhia Cernăuților și Bucovinei, citând sursele provenite de la mănăstirea Banceni, a comunicat că „moartea avocatului este învăluită în mister; majoritatea organelor sale au încetat să funcționeze simultan. În prezent, se investighează circumstanțele decesului”.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de călugării mănăstirii.

Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi a informat că decesul avocatului a survenit în urma otrăvirii, iar diagnosticul a fost pus de medicii.

Forțele de securitate ucrainene au încercuit joi, 9 noiembrie Mănăstirea Banceni din regiunea Cernăuți, încercând să intre pe teritoriul așezământului monahal pentru a „verifica documentele și oamenii”, scrieUniunea Jurnaliştilor Ortodocşi.

La 9 noiembrie 2023, forțele de ordine, însoțite de zeci de militari înarmați au încercuit teritoriul Mănăstirii Banceni din regiunea Cernăuți. Potrivit reprezentanților bisericii, autoritățile au cerut să fie lăsate să intre pe teritoriul mănăstirii pentru a „verifica documentele mănăstirii și a identifica persoanele aflate acolo”.

Strana.ua scrie că preoții și credincioșii nu au lăsat organele de drept să intre pe teritoriul locașului, deoarece ele nu au indicat motivele vizitei și nu au prezentat documente care să le ateste dreptul de a inspecta biserica.

Potrivit mitropolitului Longhin Jar, la mănăstire au venit reprezentanți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și militari. El a mai adăugat că are zece fii care luptă pe front, dintre care patru au fost răniți.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *