18 / 06 / 2021


Avionul prăbușit în Nigeria se afla într-o misiune de salvare a zeci de elevi răpiți dintr-o școală

Forțele aeriene din Nigeria au precizat că avionul militar, care s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 23/02/2021

Forțele aeriene din Nigeria au precizat că avionul militar, care s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Abuja, se afla într-o misiune de salvare a școlarilor răpiți săptămâna trecută, în urma unui atac petrecut la o școală din regiunea Kagara. Toți cei aflați la bord au murit în urma accidentului aviatic, scrie digi24.ro

Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNN că aeronava se afla într-o operațiune de supraveghere, ca parte a eforturilor de salvare a cel puțin 42 de școlari și membri ai personalului unei școli, luați ostatici de mai multe persoane înarmate, de la școala guvernamentală de științe din Kagara. Un student a murit în timpul atacului care a avut loc miercurea trecută. În momentul atacului, în şcoală erau 650 de elevi, iar atacatorii au răpit 27 de elevi, trei cadre didactice şi 12 membri ai familiilor acestora.

Un reprezentant al forțelor aeriene nigeriene, Ibikunle Daramola, a declarat luni pentru CNN că forțele aeriene au donat avionul militar unei forțe de lucru comune care coordonează operațiunea de salvare din Kagara.

„Efortul de salvare este coordonat de mai multe instituții importante din Nigeria, iar avionul prăbușit a făcut parte din contribuția forțelor aeriene la misiunea de salvare”, a adăugat Daramola. Acesta a mai spus pentru CNN că forțele aeriene vor continua să sprijine operațiunea de salvare. El a adăugat că familiile celor morți au fost anunțate de tragedie și a fost deja lansată o anchetă pentru a se stabili cauzele prăbușirii.

Președintele Muhammadu Buhari a dispus către forțele armate și către poliție să facă tot ce le stă în putință ca toți cei luați captivi să fie salvați.

Un avion militar s-a prăbușit în Nigeria. Toți pasagerii de la bord au murit

Avionul de mici dimensiuni al forţelor aeriene nigeriene s-a prăbuşit chiar în faţa aeroportului din Abuja,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: