19 / 01 / 2022


Avertismentul unui fost ministru al Mediului de la Chișinău: Dodon va face din „fluviul Nistru” un subiect electoral

Igor Dodon va face din „fluviul Nistru” un subiect electoral. Astfel a comentat Valeriu Munteanu, fostul ministrul al Mediului de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 19/01/2021

Igor Dodon va face din „fluviul Nistru” un subiect electoral. Astfel a comentat Valeriu Munteanu, fostul ministrul al Mediului de la Chișinău, interesul brusc al liderului socialist față de situația ecologică din această zonă, pentru care în perioada mandatului său de președinte al R. Moldova „nu a mișcat un deget”. 
„Am fost ministru al Mediului între 30 iulie 2015 și 30 mai 2017, iar în această perioadă, din 23 decembrie 2016, Igor Dodon a fost președintele Republicii Moldova. Niciodată în mandatul meu de ministru al Mediului, Igor Dodon nu s-a interesat de subiectul „fluviului Nistru” și de relația moldo-ucraineană în acest sens. Nu a existat nici o comunicare a Președintelui cu Guvernul la acest subiect, nu a existat nici o solicitare de informație, nici o ședință solicitată, nici un consilier mandatat pe acest subiect, ori președintele are atribuții clare în domeniul afacerilor externe. Dodon a preferat să stea în boschete, mizând mereu pe acutizarea relației cu Ucraina, spre deliciul Kremlinului, care a acționat și acționează în zona sa de influență, după principiul „Divide et impera”, a subliniat Valeriu Munteanu.
Însă, astăzi, a remarcat sursa, după ce a pierdut președinția și după ce s-a întors (ieri) de la Moscova, unde a primit indicații noi de la Dmitri Kozak, care „coordonează relația cu Republica Moldova”, subit Igor Dodon vrea comisie parlamentară pe subiectul construcției de noi hidrocentrale pe Nistru, în Ucraina.
„În cadrul acestei comisii parlamentare speciale, ce va apărea cel mai probabil, deputații de bună – credință trebuie să investigheze, în primul rând, care a fost „aportul” lui Igor Dodon pentru rezolvarea acestor probleme. Se va constata cu certitudine că Igor Dodon nu a mișcat un deget în acest sens, iar acum, dacă i se va permite va face din „fluviul Nistru” un subiect electoral, la alegerile parlamentare anticipate,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: