21 / 05 / 2022


Avertisment TERIBIL din vestul țării: „Suntem în pragul de a ajunge în situaţia Italiei, unde pacienţii mureau la domiciliu pentru că nu mai aveau unde să se interneze” – NewsAr.ro

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a avertizat la Radio Europa…

De redactia , in Actualitate , at 10/10/2020

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a avertizat la Radio Europa FM că sistemul medical din România este în pragul colapsului iar pacienții infectați cu noul coronavirus vor muri acasă pentru că nu vor mai avea unde să se trateze.
„Numărul de cazuri e atât de mare, încât a creat o presiune enormă asupra sistemului de sănătate. Nu mai sunt locuri la ATI, ne batem pentru aceste locuri. Mai avem foarte puţine locuri în spitalele suport. Asta înseamnă că, în curând, nu vom mai avea unde să internăm pacienţii care au nevoie de terapie, de oxigen. Suntem în pragul de a ajunge în situaţia Italiei, unde pacienţii mureau la domiciliu pentru că nu mai aveau unde să se interneze”, a declarat medicul Virgil Musta.
Acesta s-a referit și la faptul că oamenii nu respectă regulile, spunând că este „doar o problemă de voinţă şi responsabilitate”. El a cerut autorităților să acționeze mult mai ferm în cazul nerespectării regulilor menite să împiedice răspândirea virusului.
„Este momentul ca instituţiile statului să acţioneze mult mai ferm. Să nu lase că oamenii să nu mai respecte regulile. Poate în ultimul ceas vom avea o schimbare de atitudine şi nu vom ajunge în situaţia Italiei”, a precizat Virgil Musta.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: