16 / 09 / 2021


AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR înainte de ÎNCEPEREA ȘCOLII. Cum va evolua epidemia de CORONAVIRUS – NewsAr.ro

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a avertizat la un post TV că în următoarele șase…

De redactia , in Actualitate , at 12/09/2020

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a avertizat la un post TV că în următoarele șase luni va exista cu siguranță o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.
Epidemia va fi favorizată începerea școlii și de sezonul rece în care este favorizată transmiterea infecțiilor respiratorii.
„Până la sfârșitul anului, cu siguranță, nu vom avea o scădere a numărului de cazuri. Lucrul acesta are două tipuri de explicații: în această perioadă va exista o creștere, rămâne să vedem cât de serioasă va fi, sper să fie cât mai mică, datorită reînceperii multor activități, inclusiv a școlilor – sunt peste 2.000.000 de elevi care se reîntorc în școli, încep să călătorească, interacționează. Și urmează după aceea sezonul rece. Știți bine că acesta este un sezon în care transmiterea infecțiilor respiratorii este favorizată, lumea își desfășoară activitatea mai mult în spații închise, expunerea prelungită la frig favorizează o scădere a rezistenței imunității”, a declarat Alexandru Rafila.
„Toate lucrurile acestea, coroborate, duc la o îngrijorare care este exprimată foarte clar de Organizația Mondială a Sănătății. Biroul regional pentru Europa chiar menționează lunile noiembrie și decembrie ca două luni care ar putea să fie problematice. Cred că o mare atenție trebuie să dăm celor vulnerabili”, a subliniat Alexandru Rafila.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: