01 / 08 / 2021


Avertisment din Marea Britanie, imediat după lansarea vaccinării: Cei care au alergii trebuie să evite vaccinul Pfizer- BioNTech. Reacțiile nu au fost observate în timpul testelor

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) i-a avertizat pe cetăţenii cu un istoric semnificativ de alergii să…

De redactia , in Opinii , at 09/12/2020

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) i-a avertizat pe cetăţenii cu un istoric semnificativ de alergii să evite vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech împotriva covid, după ce doi britanici au raportat efecte secundare în prima zi a campaniei de vaccinare, anunță ȘtiriTVR.ro, citând Agerpres.
Potrivit sursei citate, Stephen Powis, directorul Sistemului Naţional de Sănătate (NHS), a declarat, citat de Reuters, că sfatul medicilor a venit după ce doi angajaţi ai NHS au raportat reacţii anafilactoide asociate cu prima doză de vaccin.
June Raine, directorul executiv al MHRA, a declarat că această reacţie nu se număra printre efectele secundare observate în timpul testelor.
„Aşa cum este obişnuit în cazul noilor vaccinuri, MHRA a lansat acest avertisment ca o măsură de precauţie, pentru ca oamenii cu un istoric semnificativ de alergii să nu apeleze la acest vaccin, după ce două persoane aflate în această situaţie au prezentat ieri efecte secundare”, a declarat Powis.
Marea Britanie este prima ţară europeană care a început campania de vaccinare pentru populaţie.
În România, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a prezentat, recent, detalii despre Strategia de vaccinare.
Acesta a subliniat că vaccinarea nu o să fie obligatorie, fiind un drept, nu o obligație. Totodată, medicul Gheorghiță a anunțat că vaccinarea populației se va face în centre de vaccinare, urmând să existe circa 900 de astfel de centre la nivelul întregii țări.
Într-un astfel de centru se vor putea vaccina aproximativ 5000 de oameni pe lună, astfel încât, estimează medicul Gheorghiță, în primele șase luni de la debutul vaccinării se cor vaccina peste 13 milioane de persoane, astfel încât să fie realizat planul de imunizare colectivă de 70% din populație.
 » Citește articolul pe www.r3media.ro .

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: