23 / 04 / 2024


Avertisment de la Kiev privind tentativele Rusiei de a se implica activ în toate procesele politice din R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 16/02/2024

Rusia va încerca să se implice activ în toate procesele politice din Republicii Moldova, inclusiv în scrutinele electorale din următorii ani. Declarații în acest sens au fost făcute de Mihail Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
Fiind întrebat, în cadrul unui interviu, ce sfaturi ar avea pentru ca autoritățile R. Moldova să poată împiedica potențialele implicări ale Rusiei în procesul electoral, oficialul ucrainean a recomandat Chișinăului să fie precaut la activitatea partidelor pro-ruse și să lichideze toate organizații finanțate de Kremlin.
„Nu doar vă puteți aștepta la implicarea Rusiei în alegeri. Cu siguranță veți avea implicare din partea ei. Federația Rusă va încerca într-un mod foarte activ să se implice în procesele politice din Republica Moldova, cu atât mai mult că există partide pro-ruse la Chișinău, care sunt total corupte de către Rusia. Sunt bani murdari rusești, care merg la organizații din societatea civilă.
Sfatul meu este foarte simplu: lichidați toate organizațiile non-guvernamentale pro-rusești, mișcările, organizațiile rusești cum ar fi Centru de Cooperare cu Rusia și înăsprirea cerințelor pentru partidele politice în ceea ce privește orientarea ideologică și a idealurilor pe care le promovează. Analizați mult mai detaliat intențiile reale ale unora pe care nu-i pot numi politicieni, persoane care fac anumite acțiuni în interesul Federației Ruse. În caz contrar, riscați să aveți nu doar tentative de implicare în procesele electorale, dar vă puteți aștepta și la acțiuni agresive pe străzile orașelor din Republica Moldova”, a avertizat oficialul ucrainean în cadrul unui interviu pentru TVR Moldova.
Menționăm că, în toamna acestui an, în Republica Moldova ar urma să aibă loc alegeri prezidențiale, iar pentru anul 2025 sunt preconizate alegeri parlamentare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *