18 / 06 / 2021


Avertisment de la Chișinău: Misiunea OSCE în Republica Moldova face jocurile Rusiei

Mihai Gribincea, fostul ambasador al Republicii Moldova la București, a declarat că misiunea OSCE în R. Moldova face jocul separatiștilor…

De redactia , in Opinii , at 22/02/2021

Mihai Gribincea, fostul ambasador al Republicii Moldova la București, a declarat că misiunea OSCE în R. Moldova face jocul separatiștilor de la Tiraspol și a recomandat autorităților de la Chișinău să solicite închiderea acesteia. 
Diplomatul a amintit că încă anul trecut într-un interviu pentru presa de la Chișinău a vorbit despre necesitatea ca Republica Moldova să inițieze discuțiile cu privire la închiderea Misiunii OSCE, iar vizita recentă a președinției OSCE i-a întărit și mai mult această convingere.
Potrivit lui Mihai Gribincea, vizita respectivă a fost un mare succes, dar nu al Republicii Moldova ci al Tiraspolului și Rusiei, iar Chișinăul nu doar că a rămas cu imaginea șifonată în urma vizitei, dar și a transmis mesaje care bucură Moscova.
În context, diplomatul a adăugat că de-a lungul carierei sale a avut posibilitatea să urmărească activitatea acestei organizații îndeaproape și în toți acești ani nu-și amintește ca un președinte în exercițiu al OSCE să viziteze un stat membru al organizației și să nu găsească în program o jumătate de oră pentru o conferință de presă cu ministrul de externe, prim-ministrul sau șeful statului vizitat.
„Moldova în urma vizitei doamnei Ann Linde s-a remarcat și în acest sens. Am încercat să aflu cauzele acestei lipse de respect din partea doamnei Ann Linde față de interlocutorii ei în Moldova și am dat câteva telefoane unor vechi prieteni din Secretariatul OSCE de la Viena, care mi-au confirmat că practica organizării vizitelor Președintelui în exercițiu al OSCE în țările vizitate nu s-a schimbat – acestea rămân în competența misiunilor de teren ale OSCE. Uneori își aduc contribuția la organizarea vizitei și ambasadele din țara care deține președenția. În cazul nostru deci, cei care au organizat vizita doamnei Ann Linde a fost Misiunea OSCE în Moldova și probabil Ambasada Suediei la Chișinău.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: