21 / 05 / 2022


Avertisment de la București pentru prezidențialele din R. Moldova: „Un nou eșec pentru Maia Sandu echivalează cu ieșirea din politică”

„Bătălia pentru Președinția R. Moldova va fi una extrem de dură”. De această părere este Cristian Hrițuc, analist politic de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 12/09/2020

„Bătălia pentru Președinția R. Moldova va fi una extrem de dură”. De această părere este Cristian Hrițuc, analist politic de la București, care a adăugat că în această luptă se vor arunca toate resursele și se vor încerca toate manevrele posibile.
În opinia sursei, alegerile prezidențiale din 1 noiembrie reprezintă o bătălie capitală pentru Igor Dodon și Maia Sandu. „Un nou eșec pentru Maia Sandu echivalează cu ieșirea din politică. Un eșec pentru Dodon poate însemna pierderea conducerii partidului pe care îl patronează și intrarea într-un con de umbră”, a spus consultantul politic de la București, cu experiență în campanii electorale în Romania și R. Moldova.
Potrivit lui Hrițuc, spre deosebire de alegerile prezidențiale trecute, când dreapta a mers în bloc, acum sunt mai mulți candidați, inclusiv Andrei Năstase (PPDA), dar și Tudor Deliu (PLDM), care se vor bate cu Maia Sandu pe același segment de electorat.
„Este un semnal prost pentru electorat. Această cursă internă între candidații care se pretind proeuropeni este un consum de resurse inutil, dar fiecare actor politic are motivațiile lui. În ultima perioadă, eșecurile politice pe care le-a avut blocul „ACUM” – pierderea Primăriei Chișinăului, pierderea guvernării – au dus la acutizarea conflictelor dintre Maia Sandu și Năstase. Pe partea stângă, Dodon are, la acest moment, ca și contracandidați pe Renato Usatîi și un om de paie aruncat de Ilan Șor. Dodon beneficiază în continuare de câteva pârghii extrem de importante. Are toate structurile de forță, are Guvernul și are control pe zona transnistreană, de unde poate aduce „alegători” în ziua votului.
Maia Sandu beneficiază, însă, de faptul că în R. Moldova s-a acumulat o stare de frustrare foarte mare. Țara este ca o oală sub presiune, care fierbe la foc mic, dar care poate exploda oricând. Guvernul Chicu nu a performat,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: