21 / 05 / 2022


Autovehicule și echipamente speciale pentru poliția de frontieră din R. Moldova, donate în cadrul unui program american ~ InfoPrut

Poliţiştii de frontieră din R. Moldova au primit echipamente speciale şi vehicule off-road achiziţionate în cadrul Proiectului Pilot „Iniţiativa de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 10/10/2020

Poliţiştii de frontieră din R. Moldova au primit echipamente speciale şi vehicule off-road achiziţionate în cadrul Proiectului Pilot „Iniţiativa de securizare a Frontierei Verzi între Republica Moldova şi Ucraina”, lansat în anul 2018 şi finanţat de către Departamentul Energiei din SUA.

În cadrul evenimentul au fost prezentate vehiculele şi echipamentul, cum ar fi detectoare de radiaţii, monoculare, binocluri, lanterne tactice, vehicule de patrulare off-road, vehicule pentru transportarea angajaţilor, staţii radio, veste tactice.
Şeful Poliţiei de Frontieră, Corneliu Groza, a adresat recunoştinţă reprezentanţei americane pentru colaborarea şi susţinerea manifestată în cadrul Programului de Asistenţă la Controlul Exportului şi Securitatea Frontierei al Departamentului de Stat al SUA.
La rândul său, Coordonatorul Programului NSDD pentru Republica Moldova, Dumitru Jitari, a menţionat importanţa realizării unor astfel de proiecte strategice. Au fost date asigurări pe linia menţinerii şi continuării bunelor relaţii de cooperare bilaterală, în vederea garantării nivelului cuvenit de securitate şi siguranţă la frontiera de stat a Republicii Moldova.
Din anul 2013, Poliţia de Frontieră participă activ în cadrul Programului Depistarea şi Prevenirea Cazurilor de Contrabandă cu Substanţe Nucleare (NSDD). Acest proiect are drept scop susţinerea autorităţilor competente din Republica Moldova în vederea ridicării capacităţilor tehnice de control al segmentului transnistrean, prin asigurarea controlului comun împreună cu Serviciul Grăniceresc de Stat din Ucraina. Totodată, reprezintă o soluţie durabilă pentru prevenirea traficului cu substanţele interzise şi periculoase, contribuind substanţial la ridicarea nivelului de securitate naţională şi, în general, la securitatea regională.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: