25 / 02 / 2024


Autoritățile vamale din R. Moldova și România, discuții privind soluțiile pentru fluidizarea traficului transfrontalier

By redactia , in Actualitate Internațional , at 27/10/2023

Reprezentanții Serviciului Vamal al Republicii Moldova și cei ai Autorității Vamale din România au desfășurat astăzi o ședință privind cooperare vamală în scopul fluidizării traficului prin punctele de trecere peste Prut. 
La aceasta reuniune au mai participat și ministrului Finanțelor de la Chișinău, Petru Rotaru, ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, reprezentanți din ministere și mediul de afaceri din Republica Moldova, reprezentanții Programului USAID MISRA și Înaltul Consilier UE în politica vamală și fiscală, Rosario de Blasio.
Pe agenda ședinței s-au regăsit subiecte privind fluidizarea traficului de mărfuri prin punctele de trecere peste Prut și acțiunile întreprinse de către autoritățile din România și Republica Moldova în acest sens.
Totodată, s-a discutat și despre implementarea măsurilor comune privind îmbunătățirea capacității infrastructurii și a eficienței serviciilor în punctele de trecere a frontierei, în scopul asigurării accesibilității către rețeaua transeuropeană de transport.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei României în Republica Moldova, în scopul intensificării dialogului bilateral și analizării acțiunilor întreprinse de către autoritățile vamale de pe ambele maluri ale Prutului pentru facilitarea comerțului și accelerarea trecerii frontierei comune.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *