15 / 06 / 2024


Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea familiilor cu copii din 7 localităţi din regiunea Harkov, pe fondul intensificării bombardamentelor – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 03/11/2023

Autorităţile regiunii Harkov din estul Ucrainei au ordonat joi evacuarea forţată a familiilor cu copii, în contextul bombardamentelor ruse tot mai intense, informează dpa, preluată de Agerpres.

Ordinul de evacuare este valabil pentru şapte localităţi din regiune, inclusiv pentru oraşul de frontieră Kupiansk, şi afectează 275 de copii, a anunţat guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Siniehubov, pe Telegram.

O recomandare anterioară a dus la evacuarea a 89 de copiii cu familiile lor.

Potrivit lui Siniehubov, refugiaţii vor primi adăpost şi sprijin din partea unor organizaţii internaţionale de ajutorare.

În octombrie, un ordin de evacuare similar a fost emis pentru zone din regiunea Herson din sudul Ucrainei, de-a lungul râului Nipru.

Rusia duce de peste 20 de luni un război la scară mare împotriva Ucrainei. Nodul de cale ferată din Kupiansk s-a aflat sub ocupaţia trupelor ruse din februarie 2022 până la mijlocul lui septembrie 2022.

Linia frontului dintre trupele ucrainene şi cele ruse se află la numai circa şapte kilometri nord-est de Kupiansk.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *