23 / 04 / 2024


Autoritățile R. Moldova lansează în dezbatere publică planul privind aderarea la UE ~ InfoPrut

By redactia , in Opinii , at 27/10/2023

Autoritățile de la Chișinău au elaborat Planul Național pentru Aderarea la UE pentru anii 2023-2027 pe care îl supun consultărilor publice. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.
„Acesta (planul) reprezintă un pas crucial către consolidarea legăturilor noastre cu familia europeană și va deveni temelia procesului nostru de aderare, prin care vom adapta și integra acquis-ul comunitar în legislația noastră națională”, a declarat Nicu Popescu.
Șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că planul dat va fi dezvoltat în urma procesului de evaluare, făcut împreună cu Comisia Europeană, și a invitat cetățenii să participe la consultările publice și să vină cu sugestii de îmbunătățire.
„Aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un obiectiv major pentru țara noastră, iar implicarea cetățenilor este crucială pentru construirea unui viitor mai prosper în cadrul comunității europene”, a mai scris Popescu pe rețelele de socializare.
Propunerile și recomandările pe marginea proiectului menționat pot fi expediate până la data de 12 octombrie 2023, în adresa persoanei responsabile: Marian Ghenadie, șef al Secției Cooperare Economică și Sectorială cu UE, Direcția Integrare Europeană, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *