01 / 08 / 2021


Autoritățile din Botoșani vor cere sprijinul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze

* autoritățile din județul Botoșani vor cere sprijinul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze împotriva COVID, a…

De redactia , in Actualitate , at 06/01/2021

* autoritățile din județul Botoșani vor cere sprijinul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze împotriva COVID, a anunțat șefa Direcției județene de Sănătate Publică

Șefa DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat marți că influența preoților în rândul populației este mare, iar un dialog cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române ar fi constructiv.
„Vaccinarea este voluntară. Noi trebuie să aducem argumente pro-vaccinare, nu să spunem că dacă nu te vaccinezi…. O să încercăm, pentru că acolo, în biserici, într-adevăr, enoriașii ascultă de preoții din parohie”, a afirmat Monica Adăscăliței, potrivit Agerpres.
Prefectul Dan Nechifor a precizat că preoții vor intra în etapa a doua de vaccinare, subliniind că așteaptă ca aceștia să se înscrie pe platformele online pentru programări.
„Biserica este organizată. La noi sunt protopopiate la nivelul județului. Intră în categoria, să spunem, a instituțiilor publice care sunt în etapa a doua de vaccinare. Așteptăm când se vor programa pe platformă primii dintre reprezentanții bisericii. Vom avea discuții cu reprezentanții protopopiatelor, inevitabil”, a menționat Nechifor.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: