26 / 09 / 2021


Autoritățile de la Chișinău atrag atenția separatiștilor de la Tiraspol cu privire la un pericol evident

Biroul Politici de Reintegrare și-a exprimă regretul în legătură cu intenția Tiraspolului de a prelungi autoizolarea populației sub pretextul pandemiei…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 17/09/2020

Biroul Politici de Reintegrare și-a exprimă regretul în legătură cu intenția Tiraspolului de a prelungi autoizolarea populației sub pretextul pandemiei de COVID-19 până la data de 1 decembrie 2020. Potrivit deciziilor anterioare ale structurilor de facto din regiune, aceste măsuri urmau să expire la 30 septembrie.
Fără a diminua din importanța crizei epidemiologice și necesitatea de a proteja populația de riscul infectării, Biroul a menționat că virusul nu trebuie utilizat în scopuri politice și în calitate de justificare pentru încălcarea drepturilor omului.
„Criza sanitară generată de pandemie constituie un test dur pentru toate autoritățile statale și capacitatea acestora de a interveni și de a ne adapta la noile împrejurări, or accesul la locul de muncă, la serviciile medicale, la educație, la libera circulație nu pot îngreuna și mai mult situația locuitorilor care necesită să se deplaseze”, a subliniat Biroul Politici de Reintegrare.
În context sursa a îndemnat repetat reprezentanții Tiraspolului să dea curs inițiativelor Chișinăului de cooperare în domeniul sanitar-epidemiologic, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a făcut apel către partenerii internaționali și cei locali de a avea în atenție această situație ce vizează drepturile omului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: