19 / 06 / 2021


Autorități din România, de la Chișinău și UTA Găgăuzia, colaborare pentru popularizarea limbii române la Comrat ~ InfoPrut

Autoritățile de la București și cele din UTA Găgăuzia au început discuțiile despre implementarea viitoarelor proiecte pentru popularizarea limbii române…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 31/01/2021

Autoritățile de la București și cele din UTA Găgăuzia au început discuțiile despre implementarea viitoarelor proiecte pentru popularizarea limbii române în Comrat. Dezbaterile au loc la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din oraș.

Ștefan Bejan, profesor de istorie în cadrul liceului românesc din Comrat, a anunțat evenimentul pe pagina sa de Facebook.
La discuții au participat și ministrul plenipotențiar al României, Adrian Sârbu, Cătălin Haragea și Cristina Enache de la Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare. De asemenea, au fost prezente și autoritățile locale și regionale, Serghei Anastasov, primarul orașului Comrat, și Vitali Vlah, șeful Direcției pentru relații externe ale UTA Găgăuzia.
Într-o postare în limba română pe Facebook , Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia, a anunțat că în 2021 va fi finalizată construcția blocului de învățământ al liceului „M. Eminescu”, cu susținerea guvernului României.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: