23 / 01 / 2022


Austria se pregătește de testarea în masă a populației

Austria vrea să urmeze exemplul Slovaciei: populația țării, testată în masă anti-COVID Austria va desfăşura o campanie de testare pe…

De redactia , in Internațional , at 26/11/2020

Austria vrea să urmeze exemplul Slovaciei: populația țării, testată în masă anti-COVID

Austria va desfăşura o campanie de testare pe scară largă pentru COVID-19, după încheierea perioadei de carantină, care va începe marţi şi va dura până pe 6 decembrie inclusiv, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz, informează Agerpres.
Referindu-se la testele pe scară largă efectuate în Slovacia vecină, Kurz a declarat, duminică, pentru postul public de radio ORF:
“Am decis aici, în Austria, (…) să urmăm aceeaşi cale”. Guvernul va oferi săptămâna viitoare mai multe detalii cu privire la acest proiect, care va fi “o provocare logistică”, potrivit cancelarului.
Kurz a fost criticat pentru întârzierea acţiunilor mai radicale în această toamnă, când epidemia a început să se extindă din nou. Izolarea parţială a fost instituită acum două săptămâni, dar nu a reuşit să încetinească propagarea virusului.
Peste 4.000 de persoane sunt în prezent internate în Austria pentru complicaţii din cauza COVID-19, dintre care aproximativ 560 în terapie intensivă, aproape de nivelul maxim pe care şi-l poate permite sistemul de sănătate. În total, 1.829 de oameni au murit în această ţară din cauza infecţiei, potrivit bilanţului oficial. Austria are o populaţie de 8,9 milioane de locuitori.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: