26 / 05 / 2024


Austria ne blochează aderarea la Spațiul Schengen: Eșuații lui Iohannis nu sunt buni de nimic – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 30/10/2023

Austria alege să nu ne permită aderarea la spațiul Schengen, potrivit ultimului sondaj de opinie. Herbert Kickl din partea Partidului Libertății pare să fie viitorul cancelar. Kickl are o poziție și mai radicală în privința migrației. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se comportă ca niște veritabile slugi ale Austriei, în loc să pună presiune pe extremiștii de la Viena.

Austria alege să nu ne permită aderarea la spațiul Schengen, potrivit ultimului sondaj de opinie.  Herbert Kickl din partea Partidului Libertății pare să fie viitorul cancelar. Kickl are o poziție și mai radicală în privința migrației.

Cu el cancelar, șansele României sunt și mia mici pentru o aderare la Schengen.

Pentru o lungă perioadă de timp, liderul ÖVP și cancelarul federal Karl Nehammer a reușit să mențină în sondaje un avantaj (deși în continuă scădere) în funcție. Acest lucru s-a pierdut în ultimul sondaj de opinie.

Dacă în septembrie, 19% erau de partea lui Nehammer față de liderul FPÖ, Herbert Kickl (17% la momentul respectiv), acum situația s-a schimbat complet: Kickl (19%) este cu mult înaintea lui Nehammer (13 la sută) și a liderului SPÖ Andreas Babler (14 la sută).

Liderul Neos, Beate Meinl-Reisinger, se află pe locul patru, cu opt procente, în întrebarea (teoretică) pentru cine ar vota electoratul austriac ca șef al guvernului în cazul unor alegeri directe. Dominik Wlazny alias Marco Pogo de la Partidul Berii ar fi ales cu șase procente, iar liderul Partidului Verzilor și vicecancelarul Werner Kogler se situează la patru procente.

Austria alege să nu ne permită aderarea la Schengen

Doar NEOS a anunțat că ar sprijini aderarea României la Schengen.

Altfel, Partidul fostului ministru de interne Herbert Kickl se situează la 30%, cu un avans considerabil față de Partidul Social-Democrat (SPÖ) și de Partidul Popular Austriac (ÖVP), aflat la guvernare, cu 23% și, respectiv, 22%.

Kickl, mai radical ca Nehammer

Creșterea sprijinului pentru partidul lui Kickl a fost alimentată de dezamăgirea unui număr tot mai mare de austrieci față de direcția actuală a țării. Partdiul de dreapta a strâns voturi tocmai susținând o politică de migrație și mai strictă decât cea impusă de cancelarul Nehammer. În cazul în care Kickl va ajunge cancelar aderarea României la Schengen se va amâna pe o perioadă nedeterminată. Poatr fi vorba șio de 4 ani dacă acesta va rezista la putere.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *