18 / 06 / 2024


AUR Timiș: ne îndreptăm spre cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 18/11/2023

AUR Timiș consideră că românii se îndreptă spre cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani. Asta deoarece față de luna septembrie a anului trecut prețurile au crescut cu aproape 10%.

În vreme ce PSD și PNL se laudă cu legea pensiilor care nu rezolvă problemele din acest sistem, în vreme ce guvernul Ciolacu caută tot felul de modalități prin care să mărească taxele și impozitele, implicit povara asupra românilor, ne apropiem cu pași repezi de o lună cumplită pentru români. Decembrie ar trebui să fie o lună a bucuriei, a sărbătorilor, doar că pentru români anul acesta luna decembrie va însemna griji suplimentare și un impact economic major asupra veniturilor familiale.

Ne îndreptăm cu pași repeze spre cele mai scumpe sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani. Ce înseamnă asta? Că românii vor trebui să cântărească bine toate cumpărăturile pe care le vor face. Ca să înțelegeți mai bine: pentru un purcel de 6 săptămâni românii ar trebui să plătească între 450 și 600 de lei, iar porcii de 70-80 kg variază între 1.400 lei și 1.600. Pentru porcii de peste 150 kg, prețul se situează între 14 și 16 lei pe kilogram. Cum ar putea o familie cu venitul minim să își poată asigura cele necesare pentru masa de sărbători sau pensionarii cu venituri de-a dreptul mizere? Însă, nu doar carnea de porc s-a scumpit. Românii care vor să țină postul Crăciunului le e tot mai dificil pentru că legumele s-au scumpit cu peste 10%. Față de septembrie 2022, prețurile alimentelor de pe rafturile magazinelor din România au crescut la fel de mult ca și media europeană, adică cu 9,2%“, arată Mihai Nastasiu într-un comunicat de presă.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *