22 / 06 / 2024


AUR susține că Ligia Deca trebuie să plece după tragedia de la Harghita: „Măcar o demisie de onoare” – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 21/12/2023

Deputata AUR Ana-Loredana Predescu i-a cerut demisia Ligiei Deca din funcţia de ministru al Educaţiei, argumentând că tragedia de la Odorheiul Secuiesc se poate repeta.

Iată ce a spus aceasta: „Doamna Ligia Deca păstoreşte în jur de 50 de unităţi de învăţământ care sunt încadrate la risc seismic 1. Totodată, sunt în jur de 4.000 de şcoli care nu au autorizaţie ISU de funcţionare de securitate la incendiu, de unde noi înţelegem că tragedia care s-a întâmplat ieri se poate repeta oricând. Din acest motiv îi cer demisia doamnei Ligia Deca, măcar o demisie de onoare, pentru tragedia care s-a întâmplat ieri, pentru că iată ne schimbăm priorităţile. Reforma în învăţământul românesc trebuie să înceapă de fapt prin asigurarea siguranţei copiilor noştri în şcoală”

Potrivit acesteia, „Ligia Deca trebuia să plece din fruntea ministerului pe care îl conduce.

Luni, un perete al internatului Liceului ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, sub dărâmături fiind prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Un băiat de 17 ani a decedat, iar ceilalţi trei au ajuns la spital.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii